SPA  
www.spa.hu Wellness hotelek, Hévízgyógyfürdő,
 Reumakórház, Hotel Spa Hévíz ****
          English | Deutsch | Magyar                                                          Legyen a spa a kezdőlapom!
 
Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Nonprofit Kft.

 Gyógyfürdők
   Gellért
   Király
   Széchenyi
   Bük
   Sárvár
   Hévíz
   Debrecen
   Hajdúszoboszló
   Eger
   Gyula

 Főoldalra
 Javallatok
 Ellenjavallatok

www.spa.hu Főoldal
 

Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Nonprofit Kft. Hotel Spa Hévíz ****:

Gyógyfürdő címe: Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Nonprofit Kft. - 8380 Hévíz, Dr Schulhof Vilmos sétány 1.
Telefon: Szent András Reumakórház: 06-83/501-700, Hotel Spa Hévíz ****: 06-83/501-708
Fax: Szent András Reumakórház: 06-83/540-144, Hotel Spa Hévíz ****: 06-83/340-587

A csodálatos Hévízi Gyógytó

A Hévízi Gyógytó a világ legnagyobb biológiailag is aktív, természetes termáltava. A páratlan hírnevű gyógyfürdő a Balatontól mindössze 6, Bécstől 180 km-re található. A 4,4 hektár nagyságú 38 méter forrásmélységű tavat két kén-, rádium- és ásványanyag tartalmú forrás táplálja, melyek bőséges vízhozamának -410 l/másodperc- köszönhetően a víz két-, háromnaponta teljesen kicserélődik. A víz hőmérséklete télen nem csökken 22 °C alá, és nyáron eléri a 38 °C-t. Az átlagos 30,7 ° C vízhőmérséklet az ember hőháztartását nem befolyásolja, a beteget nyugodttá és frissé teszi. A víztömeg folyamatos és többsíkú áramlása miatt a hatóanyag eloszlása egyenletes, és a víz hőmérséklete szinte azonos a tó bármelyik pontján. A víz hidrosztatikai nyomása jótékony hatással van a függőlegesen elhelyezkedő, alsó végtagokra, felhajtóereje következtében könnyebbé válik az egyes testrészek mozgatása. A testfelületet apró gázbuborékok lepik el. A finom iszapszemcsék jólesően ingerlik a fürdőző bőrét, a víz áramlása pedig kellemes, enyhe masszázst biztosít a számára. Az ernyedt, lebegő érzés a vízben, a ringatózó lótuszok és a fák zöld lombkoronája megnyugtatják az idegrendszert, s együttesen a gyógyulás pszichikai elemét jelentik. A többtízezer éves Pannon tengerből származó gyógyvíz és gyógyiszap a komplex fizikoterápiás kezelésekkel együtt valamennyi reumatikus- és mozgásszervi betegség kezelésre alkalmas. Kiváló wellness hotelek városa Hévíz.

Hotel Spa Hévíz ****

A nevében megújult, de több mint száz éves hagyományokra visszatekintő gyógyszállodát, a Gyógytó nyugati partján, a Hévíz - domb lábánál, 1871-ben gróf Festetics György építtette, valamint nevezte el Hetes Háznak, miután a hetedik házként épült a sorban, első, emeletes kőépületként. A családias hangulatú négycsillagos "Hotel Spa Hévíz", a világ legnagyobb természetes, biológiailag is aktív, melegvízű tava közvetlen közelében található. A klasszicista stílusú épültben kialakított kedves szálloda 54 igényesen berendezett, részben erkélyes egy- és kétágyas, légkondicionált, nemdohányzó szobával, illetve apartmannal várja minden kedves pihenni- és gyógyulni vágyó vendégét. A szobákban TV, minibár, telefon, zuhanyzó/kád, szobai széf gondoskodik a vendégek kényelméről. Szállodánkban a száz éves hagyományokat alkalmazva, de a legkorszerűbb szakmai elvárásoknak megfelelő környezetben képzett szakorvosaink és terapeutáink állnak vendégeink rendelkezésére. Szállodánkban elsősorban a komplex tradicionális hévízi gyógykúrát alkalmazzuk, amely sok más mellett számos reumatológiai és mozgásszervi betegségben szenvedőnek ajánlott, így a különböző degeneratív, kopásos és meszesedéses, gyulladásos, anyagcsere és egyéb ízületi- és gerinc megbetegedésben, ún. lágyrész (kötőszöveteket érintő) reumában, anyagcsere csontbetegségekben, vagy másodlagos ízületi betegségben szenvedőknek ajánlott.

(H-8380 Hévíz, Dr. Schulhof Vilmos sétány 1., Tel.: 06 83 501 708, Fax: 06 83 340 587,
E-mail: hotel@spaheviz.hu Internet: www.spaheviz.hu)

A gyógyvíz összetétele: A hévizi Gyógytó vize egyenlő mértékben gazdag oldott és gáznemű anyagokban, egyesítve így a szénsavas, a kénes, a kálcium, magnézium, hirdogén karbonátos és enyhén radioaktív gyógyvizek kedvező tulajdonságait. Külön említést érdemel a tó medrét vastagon borító radioaktív gyógyiszap. A maga nemében egyedülálló hévízi iszap egyaránt tartalmaz szerves és szervetlen anyagokat, a benne lévő rádiumsók és redukált kénvegyületek a gyógytényezők különleges értékeit képviselik.

Javallatok: A kúra gyógyászati javallatai a mozgásszervi megbetegedések széles spektrumát ölelik fel: minden degeneratív kopásos és meszesedéses megbetegedés, reumatikus és mozgásszervi betegségeknek, gyulladásos izületi- és gerinc megbetegedések, kötőszöveti reuma, másodlagos izületi betegségek, törések, baleseti megbetegedések, operáció utáni állapotok, krónikus, perifériás, az idegrendszerhez kapcsolódó, mechanikai okokra visszavezethető panaszok, izületi operációk elő- és utókezelése, porckorong műtétek, krónikus, nőgyógyászati betegségek. A kezelések nem csak pillanatnyi javulást eredményeznek, hanem hónapokra megakadályozza a fájdalmak kiújulását, és így a tavaszi kúra, fájdalommentes karácsonnyal ajándékozza meg a reumával küszködőket.

A kívánt gyógyhatás elérése érdekében a vízben alkalmanként 20-30 percet ajánlott fürdeni, majd legalább félórás pihenések megtartásával naponta összesen 1-1,5 óra ajánlott a vízben tartózkodásra.

Ellenjavallatok: A víz összetételénél fogva nem mindenkinek ajánlott, ezért ajánlott az alább nevezett esetekben a reumakórházban található szakrendeléseket felkeresni, ahol a szükséges vizsgálatokat elvégzik.
Fertőző betegségek, rosszindulatú daganatok, szívelégtelenség, súlyos szív-, érrendszeri megbetegedések (pl. szívinfarktus, súlyos magas vérnyomás), vérképzőszervi megbetegedések, aszthma, terhesség.

Szolgáltatások:
Egyénre szabott terápiaterv alapján szakorvosi vizsgálatot és komplett kúravezetést kínálunk. Ambuláns- és fekvőbetegeink a fizioterápiás kezelések - iszappakolás, súlyfürdő, víz alatti vízsugármasszázs, szénsavfürdő, elektromos kádfürdő, diodinamic elektromos kezelés, interferencia kezelés, mágnesterápia, négyrekeszes galvánfürdő, ultrahang, gyógytorna, gyógymasszázs- széles spektrumából kapják a megfelelő terápiát. A kórházban valamennyi berendezés (labor, EKG, röntgen) rendelkezésre áll a pontos diagnózis felállításához. Ezen kívül számos szakrendelés helyben igénybe vehető: belgyógyászat, neurológia, bőrgyógyászat, ortopédia, sebészet, urológia és fogorvos.

A fedett medencék száma: 9, Vízhőmérsékletük: 32-37 °C

Nyitvatartási idő >

Szépség-szolgáltatások: fodrászat, kozmetika, manikűr - pedikűr

Egyéb szolgáltatások: Utazási iroda, étterem, büfé.

Nevezetességek, látványosságok a Hévizi tó környékén:

  Közelben: Egregyi borospincék
  Keszthely: Festetics kastély, barokk stílusú Városháza, Balatoni Múzeum, Babamúzeum, Panoptikum, Csigaparlament, Marcipán Múzeum
  Balaton
  Afrika Múzeum Balatonedericsen
  Tapolca - Tavasbarlang, Malom-tó
  Kis-Balaton Nemzeti Park
  Sümeg - vár, Várjátékok
  Badacsony - Borvidék, Kisfaludy-ház
  Szigliget - Eszterházy Pince

Wellness hotelek | Javallatok | Feltételek | Beállítás kezdőlapnak | Vissza a lap elejére
  Copyright © SPA 2010